kerdezzefogorvosunk.hu

A fogorvos válaszol

A fogorvos válaszol »» Fogászati kérdések »» Gyökérkezelés »»

Tegye fel kérdését

Kérdések és válaszok:

András ::: 2015.03.30 22:58
Tisztel Doktor Úr /Nő!

Az lenne a kérdésem, hogy 2014 szeptemberében volt gyökér kezelve egy jobb felső zápfogam. Pár órája el kezdett fájni, nem csak a fogam, hanem felfelé a szeme és az orrom között lévő részen. Mi lehet a probléma.
Válaszát előre is köszönöm.

:::

Orsolya ::: 2015.03.24 13:18
Tisztelt Doktor úr/ Doktornő!

Szeretném a segítségét kérni. Pár héttel ezelőtt gyökérkezeltèk a jobb felső 5-ös fogamat. A gyökérkezelés után továbbra is fennállt a fájdalom, de nem a fogam fájt, hanem az ínyem. Vérzett, be volt gyulladva. Visszamentem a fogászatra, ahol röntgen után azt mondták, hogy van egy kanyar a csatornában, ami nem lett gyökértömve, ezért újracsinálták a gyökértömést. Az ínygyulladàsom továbbra is fennáll, pedig 2 hét telt el a 2. Gyökértömés óta. Milyen kilátásaim vannak? Mit lehetne tennem, milyen kezelést ajánlana? Nagyon szeretném mehtartani a fogamat!

Köszönettel és üdvözlettel!

Dr. Sutóczki Zoltán ::: 2015.03.25 17:41
Kedves Orsolya!

Ahhoz, hogy válaszolni tudjak a kérdésére, látnom kellene a kérdéses fogat, illetve a röntgenfelvételt.

Üdvözlettel:
dr. Sutóczki Zoltán, főorvos, Jókai Dental

Ráhel ::: 2015.03.21 21:57
Kedves Doktor Úr,

kB. 4 éve a jobb alsó 4- es fogam gyökérkezelve lett. 2 hete megduzzadt egy kicsit az arcom. Elmentem a doktornőhöz. Röntgen, majd kiderült, hogy a gyökertömés csúcsa nem ér már végig, ez okozta a gyulladást. Azt mondta, ki kell cserélni, egy új gyökértömést kell beletenni. Ez nekem két napja megtörtént. Kétszer röntgenezte meg a fogam, tehát úgy látta a tisztítás után, hogy be lehet tömni. Mostanra sajnos megdagadt az arcom. Ezek szerint a tömés nem ér végig, úgy ahogy kell? Normális ez, hogy megduzzad az arc...? Miért zárja le ha nem szabadna? Mit tegyek a duzzadt arcomra? Nem fájt a kezelés, viszont én is nagyon félős vagyok, nem szeretnék egy fog miatt újra és újra járni. Válaszát Köszönöm

Dr. Sutóczki Zoltán ::: 2015.03.25 17:33
Kedves Ráhel!

A gyökértömés utáni duzzanat semmiképpen sem normális reakció. Pontos válaszhoz viszont látnom kellene a fogat és a röntgenfelvételt. A többi kérdésre talán a Doktornő tudna válaszolni...

Üdvözlettel:
dr. Sutóczki Zoltán, főorvos, Jókai Dental

Angéla ::: 2015.03.19 17:16
Egy napja volt gyökérkezelésem,és gyökértömésem.Most ideiglenes tömés van a fogamban.A problémám az,hogy nagyon fáj,ha ráharapok,nem tudok rajta enni.A kérdésem az lenne,hogy normális ez ilyenkor,vagy valami baj van vele?Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Sutóczki Zoltán ::: 2015.03.25 17:10
Kedves Angéla!

Pontos válaszhoz látnom kellene a gyökértömésről készült röntgenfelvételt, de elméletileg 1-2 napig lehet érzékeny. Amennyiben nem múlik a fájdalom, mindenképp forduljon fogorvosához!

Üdvözlettel:
dr. Sutóczki Zoltán, főorvos, Jókai Dental

Dávid ::: 2015.03.18 20:50
Kedves Haifadent!
Tegnap (2015-03-17én) a bal alsó szemfog melletti fogamat (34) gyökérkezelték, mert kitört belőle egy darab. A gyökeret betömték. Röntgen képem van róla. Normális, hogy azóta folyamatosan fokozódik a fájdalom? Az alsó ajkam bal oldala zsibbad. Holnap muszáj dolgoznom. Mielőbbi olcsó megoldásra van szüségem, most kezdtem dolgozni új munkahelyemen. Nem eshetek ki. Mit tehetek? Mi lehet ennek az oka? Mi a legolcsóbb leggyorsabb megoldás amellett, hogy a fogam megmaradjon?
Mielőbbi válaszát köszönöm!

:::

Mariann ::: 2015.03.08 22:51
Tisztelt fogorvos!
Azzal a problémával szeretnék önökhöz fordulni ,hogy felső
Fogsoromon porcelán leplezésü korona van fent 2 és fél éve
Az utolsó fogam hidegre melegre egyre jobban fáj szeretném kérdezni koronán keresztül milyen lehetőség van a fog javîtására?
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel üdvözlöm!
Mariann

Dr. Sutóczki Zoltán ::: 2015.03.13 14:05
Kedves Mariann!

Amennyiben indokolt, abban az esetben elméletileg van lehetőség koronán keresztül is a fog gyökérkezelésére.

Üdvözlettel:
dr. Sutóczki Zoltán, főorvos, Jókai Dental

Zoltán ::: 2015.02.26 15:48
Jó napot kívánok.
Engem az érdekelne, van 2*2 koronám és közte egy jó fog, a fogorvos megcsinálná egyben de nem akarja gyökérkezelní mivel nincsen baja. Ha úgyis leköszörülik akkor miért nem gyökérkezelik?
Az a lényeg 8-10 évig fent lehetne, de ha begyullad akkor lehet, hogy csak egy évig.

Dr. Sutóczki Zoltán ::: 2015.02.27 13:47
Tisztelt Zoltán!

Csak abban az esetben kell gyökérkezelni csiszolás után a fogat ha a kezelés után tartósan érzékennyé/fájdalmassá válik, illetve a gyulladás jeleit mutatja. Ez nem minden esetben fordul elő.

Üdvözlettel:
dr. Sutóczki Zoltán, főorvos, Jókai Dental

Péter ::: 2015.02.15 20:52
Szeretnék érdeklődni, hogy Önöknél elérhető-e lézeres gyökérkezelés?

Dr. Sutóczki Zoltán ::: 2015.02.18 15:19
Tisztelt Péter!

A rendelőnkben nincs ilyen típusú kezelés.

Üdvözlettel:
dr. Sutóczki Zoltán, főorvos, Jókai Dental

Csaba ::: 2015.02.12 14:43
Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő!
Mai napom gyökérkezelés során kaptam egy gyógyszeres ideiglenes tömést jövő hétig. Hazafelé jövet éreztem ls láttam, hogy kis apró fehér darabok peregtek le az ideiglenes tömésről. Aztán már a nyelvemmel is éreztem, hogy mintha egy kis lyuk lenne a tömésen. Okozhat ez gondot a következő kezelésig, hogy lyuk van a tömésen?
Köszönöm

Dr. Sutóczki Zoltán ::: 2015.02.18 15:01
Tisztelt Csaba!

Amennyiben a tömés nem esett ki teljesen, akkor ez nem jelent különösebb problémát a következő kezelésig.

Üdvözlettel:
dr. Sutóczki Zoltán, főorvos, Jókai Dental

Agota ::: 2015.01.25 14:06
Kedves doktorno alol a ket kozepso fogam elhalt es gennyes volt a gyokere egy par hete gyokerkezeltek az egyiket es nem volt semmi gond, egy ido utan visszajott az a feszulo erzes az allamban es nyomasra fajdalmas volt antibiotikumot szedtem es elmult visszamentem h a masikat is gyokerkezeljek ez most szerdan volt 21 en estere megint feszulni kezdett ejszaka pedig arra ebredtem h nagyon feldagadt es nagyon faj. A fogorvosom azt mondta h azert van mert regota ott volt a genny es nem volt idoben kikezelve es ha antibiotikumot szedek akkor elmulik. 4 napja szedem az antibiotikumot es csak annyi valtozott h csokkent a fajdalom de a duzzanat es a feszulo erzes nem valtozott.A kerdesem az lenne h elmulik a gyogyszertol vagy esetleg fel kell vagni?

Dr. Sutóczki Zoltán ::: 2015.01.28 17:45
Kedves Ágota!

Amennyiben a kiterjedt duzzanat az antibiotikumos kezelés ellenére sem múlik el, akkor fordulhat elő az Ön által említett terápiás megoldás: az incízió. Természetesen pontos választ csak személyes konzultáció után és röntgenfelvétel alapján tudok adni.

Üdvözlettel:
dr. Sutóczki Zoltán, főorvos, Jókai Dental

Bettina ::: 2015.01.17 12:15
Tisztelt Fogorvos.

Októberben voltam fogorvosnál ahol gyökérkezelve volt a fogam, A fogorvosom azt mondta, hogy a gyökérkezelő tűket benne hagyja a fogamban (elvileg elhalt) majd rá tömött, ha bármi fájdalmat érzek bármikor vissza mehetek vele. Az utóbbi 2 hétben mindig fáj és a fogfájástól már a fejem is a számban fém ízt érzek. Sajnos én Bécsben élek és sokat dolgozom, de Magyarországon van a fogorvosom és majd csak február elején tudok haza utazni. Az lenne a kérdésem ezekkel a tünetekkel milyen következményekre számíthatok és az idegentesttől nem-e lehet bármi bajom ???? Előre is köszönöm a választ.

Dr. Sutóczki Zoltán ::: 2015.01.22 11:03
Kedves Bettina!

Az egyedüli probléma, ami felmerülhet, hogy a bennmaradt gyökérkezelő tűket nem lehet eltávolítani. Ebben az esetben az egyetlen terápiás lehetőség a fogeltávolítás.

Üdvözlettel:
dr. Sutóczki Zoltán, főorvos, Jókai Dental

Éva ::: 2014.12.19 17:56
Gyökérkezelés után egy darab tű, amivel a gyökereket húzzák ki letört és a fogamba maradt. Okoz-e a későbbiekben valami problémát, esetleg elmozdulhat-e?

Dr. Sutóczki Zoltán ::: 2015.01.07 14:30
Kedves Éva!

Erre a kérdésre csak röntgen alapján, ill. fizikai vizsgálat után tudnék válaszolni, de nagy valószínűséggel nem fog a későbbiekben panaszt okozni.

Üdvözlettel:
dr. Sutóczki Zoltán, főorvos, Jókai Dental

Zsombor ::: 2014.12.17 18:01
Tisztelt Doktor Úr.
2 napja, hétfőn, voltam gyökérkezelésen, azóta a fájdalom enyhült és majdnem meg is szünt. Azonban ha megkocogtatom, fáj, tehát nyomásra érzékeny. Ez normális? Mi ilyenkor a teendő?

:::

Zsolt ::: 2014.12.17 12:15
Érdeklődnék.

Egy kb 8 éve gyökér kezelt fogam a minap újra fájni kezdett. Még amalgám tömés van benne jó a 3/4-ében. (Jobb felső utolsó előtti fog).

Kérdésem hogy ebben lehet e még élő gyökér ami fájhat ennyi év tünetmentesség után. (Tudom az amalgámot kicseréltetem ;) )

Üdv

Dr. Sutóczki Zoltán ::: 2014.12.17 15:53
Tisztelt Zsolt!

Sajnos előfordulhat, hogy egy korábban gyökérkezelt fog évekkel később ismét fájdalmassá válik. Mindenképp mutassa meg az orvosának, a legjobb ha annak az orvosnak, aki a gyökérkezelést végezte. A megoldás a fog újragyökérkezelése, illetve szájsebészeti beavatkozás (Rezekció) lehet.

Üdvözlettel:
dr. Sutóczki Zoltán, főorvos, Jókai Dental

János ::: 2014.12.04 17:38
Tisztelt Dr. Dr nő!
Olyan kérdésem lenne, bal alsó 1-2 gocos lett be is gyulladt, előzőleg már gyökérkezelve volt, de nem ért végig a gyökértömés!
fel lett nyitva, ki lett furva, de nem gyögyult meg. érintésre fáj, ill egy ujabb röntgen felvételen az iny elvált a fogtol, vékony rés látható! a fogorvosom most le akarja ismét tömni. a kérdés az lenne bölcs öttlet e ez? én ugy tudom, pedig nem vagyok szakértő, a legrosszabb esetben szájsebészet, vagy gyogyszeres kezeléssel gyogyitják meg, ami ha jol tudom 4-5 vagy több alkalmat is jelent!
a fő kérdés az hogy rosszul tudom e ezt?

Dr. Sutóczki Zoltán ::: 2014.12.17 14:24
Tisztelt János!

Amíg egy gyökérkezelés alatt álló fog érzékeny, addig nem érdemes a gyökértömést elkészíteni.

Üdvözlettel:
dr. Sutóczki Zoltán, főorvos, Jókai Dental

Horváth Péter ::: 2014.11.19 22:16
Tisztelt Bartók Dental!

Ma voltam önöknél fogászati kezelésen Dr. Láda Erikánál.

A kezelés első szakaszában egy őrlő fogamról röntgen felvétel készült.

A kérdésem az lenne hogy a Doktornő egy körülbelüli árat tudna erre mondani hogy mekkora összegre számítsak?

Köszönettel,
Horváth Péter

:::

Dóra ::: 2014.11.13 17:43
Tisztelt Doktorúr/nő!
Idén augusztus közepén gyökér kezelte a fogorvosom a 35-ős fogamat, ami egészen november1-ig enyhén érzékenyek tűnt, igazából tünetmentes volt. Végig ideiglenes töméssel és gyógyszerrel le volt zárva. November 1-jén rendkívül éles fájdalommal begyulladt, még a napi 4 cataflam se tudott igazán segíteni. 2 hétig Dalacin300- át szedtem rá, mert az áll alatti és a nyaki mirigyek is nagyon fájtak, annyira, hogy a fejemet se szívesen mozgattam. Ezalatt a fog nyitva volt, és jelenleg is így van. A fájdalom nem szűnt meg, a mirigyek újra elkezdtek fájni, amióta nem szedem az antibiotikumot, maga a fog is fáj (kocogtatással egyértelmű, hogy erről a fogról van szó.) Az arcom, nyakam egy pillanatra sem volt feldagadva, csak a fájdalom volt szinte elviselhetetlen. A fog nem büdös, steril "szaga van". Mit tehetnék még?

Dr. Sutóczki Zoltán ::: 2014.11.19 13:55
Kedves Dóra!

Látatlanul nehéz válaszolni, de a megoldás a problémára a fog gyökérkezelése, legrosszabb esetben az eltávolítása. Pontos válasz személyes találkozás után, illetve röntgenfelvétel alapján tudok adni.

Üdvözlettel:
dr. Sutóczki Zoltán, főorvos, Jókai Dental

Veronika ::: 2014.11.12 13:45
Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Nagyjából két-három évvel ezelőtt gyökérkezelték az egyik felső, hátsó fogamat, amivel eddig különösebb bajom nem volt, de egy pár hete egy kemény dudor jött ki az inyem és az arcom találkozásánál, egészen fent, ettől a fogtól valamivel beljebb. Ha megérintem ezt a dudort, akkor mintha egy tompa, nyomás szerű fájdalmat sugározna erre a gyökérkezelt fogra. Valamint, kocogtatáskor is érzek némi tompa fájdalmat ezen a fogon. Tudom, hogy így nem túl pontos a leírás, de szeretém tudni, hogy ez mi lehet?
Előre is nagyon köszönöm a válaszát!

Tisztelettel,
Lédeczi Veronika

Dr. Sutóczki Zoltán ::: 2014.11.19 13:44
Kedves Veronika!

Nagy valószínűséggel krónikus gyulladás van a gyökérkezelt fog körül, ami most akut fázisba ment át. A terápia vagy a fog újragyökérkezelése, vagy legrosszabb esetben a fog eltávolítása. Természetesen pontos választ csak személyes vizsgálat, illetve röntgenfelvétel után tudok adni.

Üdvözlettel:
dr. Sutóczki Zoltán, főorvos, Jókai Dental

Noemi ::: 2014.08.21 16:18
Kedves Doktorno!

A gyokertomes kiszedese 7 percbe tellett osszesen (3 csatorna), a fog elotte egyaltalan nem fajt, csak az arc / fej neha es minden egyeb kizarasa utan kerult a fog megbontasra. Utana fog teljesen panaszmentes volt 6 hetig igy belekerult az uj gyokertomes 3 napja - attol a pillanattol raharapni nem tudok. Amugy nem faj, erintesre nagyon. Tultomes? Erdemes kiszedetni megint minel elobb? Nem magas, a rontgen semmit nem mutat. Koszonettel, Noemi

Dr. Sutóczki Zoltán ::: 2014.08.27 13:56
Kedves Noémi!

Az említett panaszokat elméletileg okozhatja a gyökércsatornák túltömése, de pontos választ csak személyes vizsgálat után tudnék mondani.

Üdvözlettel:
dr. Sutóczki Zoltán, főorvos, Jókai Dental

::: 2014.08.19 15:44
Tisztelt Doktor Úr, Doktornő!

A jobb oldali felső hátsó fogam fájdalommentes, de a kezelőorvos szerint lyukas es hiányzik belőle egy darab is. Meggyőzött arról, hogy betét kell, a tomes nem lenne jo megoldás. A fogat feltárta, es közölte, hogy gyökérkezelés /-tomes is szükséges, mert alá van szuvasodva. Rontgenfelvetel nem készült, de az orvos azt mondta, hogy három gyökérrol van szó. Kérdésem: valóban indokolt-e a gyokertomes egy fájdalommentes fog eseteben, s nem csupán az inlay miatt szükséges-e.

Köszönöm szépen a válaszát.
Üdvözlettel,
Gábor

Dr. Sutóczki Zoltán ::: 2014.08.27 13:51
Tisztelt Gábor!

Ahhoz, hogy pontos választ tudjak adni, látnom kellene a kérdéses fogat és annak a röntgenfelvételét. Nem minden esetben fájdalmas az a fog. amelyet gyökérkezelni kell.

Üdvözlettel:
dr. Sutóczki Zoltán, főorvos, Jókai Dental

Zsuzsa ::: 2014.08.08 11:08
Kedves Doktor Úr!

3 napos fogfájás után tegnap a fogorvosom gyökérkezelte az egyik fogam. Addigra már a fél arcom rettenetesen feldagadt, tehát a gyökércsúcs fölött genny is volt/van. A fog már el volt halva, érzéstelenítésre sem volt szükség, a kezelés nem járt fájdalommal. A gyökérjáratot megnyitotta, az idegeket eltávolította és nem zárta le – mondván – itt távozik majd a genny- csupán egy kis vattadarabot kell cserélgetnem rajta egyenlőre, míg az első próbatömést be nem teszi. A mai éjszakám is sajgással telt, az arc duzzanat nem lohadt, sőt, már a szemem alatti csontrész is érzékennyé vált. A doktornőm 2 hetes szabira megy, ez utánra kaptam időpontot. Doktor Úr, meglehetősen aggódom, ugyanis mindekközben 9 hetes várandós vagyok és az biztos, hogy a genny pangása nem tesz jót sem nekem, sem pedig a magzatnak. Mit tegyek? Legyek türelmes, egyszer csak elkezd tisztulni a fogamon kereszül? Ilyen esetben nem szoktak antibiotikum-kúrát javasolni (akár a terhesség alatt is)? Kérem, segítsen tanácsával, amit előre is nagyon köszönök.

Dr. Sutóczki Zoltán ::: 2014.08.08 14:44
Kedves Zsuzsa!

Abban az esetben, ha a duzzanat még fennáll - és nem ürül a fogon keresztül - szóba jöhet a nyálkahártyán való metszéssel (incízió) a genny levezetése. Antibiotikum szedése várandóság alatt nem ajánlott, esetleg a nőgyógyásszal való egyeztetés után.

Üdvözlettel:
dr. Sutóczki Zoltán, főorvos, Jókai Dental

Andrea ::: 2014.07.17 21:09
Tisztelt Főorvos úr!

Köszönöm gyors válaszát. Kikértem a fogászatról a múlt heti panoráma röntgent digitálisan, Ha ezzel elmegyek Önökhöz konzultációra, elegendő ahhoz, hogy látszódjon egy feltáratlan gyökércsatorna,, nem igényel 3D CT felvételt a detektálása? Sajnos bizonyos, hogy valamelyik fog gócot képez, az okozza a nyak és vállmerevséget. Elsődlegesen a fogmegtartást szem előtt tartva mindent megpróbálok a góc felszámolása érdekében.

Köszönöm válaszát,

Dr. Sutóczki Zoltán ::: 2014.07.19 11:12
Kedves Andrea!

Ha valóban feltáratlan gyökércsatorna/oldalcsatorna okozza a problémát, (és a gyökértömés tökéletes) akkor nagy valószínűséggel csak a fogeltávolítás lehet megoldás a problémára. Természetesen a konzultáció során megbeszélünk mindent.

Üdvözlettel:
dr. Sutóczki Zoltán, főorvos, Jókai Dental

Andrea ::: 2014.07.16 21:51
Tisztelt Doktor úr,
1 éve gyökérkezelték a bal felső 7-esemet. Mivel nem éreztem tökéletesnek, decemberben visszamentem. Röntgenen nem látszott a gyökércsúcsokon gyulladás, tökéletesnek tűnt a tömés. Újra megnyitották, kitakarították, és gyógyszeres tömést kaptam hetekre. Sajnos az az érzet továbbra sem múlt el. Akkor átküldtek a rendelőn belül egy specialistához, aki mikroszkóposan gyökérkezelte, 2 gyógyszeres kezelés után lezárta. Továbbra sem tűnt el az érzet a fogból. Két hete júniusban begyulladt a nyakam és a vállam bal oldali része, a fogra gyanakodva rögtön az orvoshoz fordultam, röntgenen ellenőrizték, de továbbra is tökéletesnek látják a gyökértömést. A fog nem fáj, de érzem, ha fogat mosok, nyelvvel piszkálva, kocogtatva. Kérdésem az, hogy egy ilyen fog lehet góc? Biztos ezzel a foggal van a gond, nem sugározhat a fogágyból vagy máshonnan ide a fájás? Már harmadik fogorvos mondja, hogy a gyökérkezelés rendben van. A nyakam, vállam azonban továbbra sem tökéletes...

Dr. Sutóczki Zoltán ::: 2014.07.17 10:51
Kedves Andrea!

Attól, hogy egy gyökértömés a röntgenfelvételen tökéletesnek látszik, a fog még lehet panaszos. Ennek több oka lehet, például, hogy van egy plusz csatorna/oldalcsatorna ami nem lett megmunkálva, vagy nem a foggal, hanem a fogággyal van probléma. A kérdésére válaszolva, igen ez a fog elméletileg lehet góc. Ahhoz viszont, hogy pontosabb választ tudjak adni, mindenképp kellene látnom a röntgenfelvételt a fogról.

Üdvözlettel:
dr. Sutóczki Zoltán, főorvos, Jókai Dental

::: 2014.07.07 14:51
Tisztelt doktor úr/nő!
Kb fél éve gyökérkezelték a bal felső 5-ös fogamat ami nem fáj és nem érzékeny azóta sem, de mégis olyan idegennek nem oda valónak érzem azt a fogat. Igazából nem is tudnám megmagyarázni mit is érzek pontosan egyszerűen csak érzem hogy ott van és kényelmetlen érzés mitől lehet ez?
Esetleg attól mert sűrűn piszkálom a nyelvemmel?

Dr. Sutóczki Zoltán ::: 2014.07.09 14:25
Tisztelt Hölgyem/Uram!

Ahhoz, hogy pontos választ tudjak adni, szükséges lenne egy fizikai vizsgálat, ill. röntgenfelvétel készítése. Jöjjön el hozzánk egy konzultációra és egészen biztosan tudunk megoldást találni.

Üdvözlettel:
dr. Sutóczki Zoltán, főorvos, Jókai Dental

Márta ::: 2014.06.30 10:55
Tisztelt Fogorvosok!
Szeretném tudni,hogy egy gyulladt fogat aminek a fele letőrt (sok volt a tömés,és már gyulladt fogra tömtek rá)meg lehet e menteni úgy,hogy leszivatják a gennyet (gyökér kezelik) vagy mindenképpen húzni szoktak ilyen esetben?
Nem szeretném ha még a mellette lévő fogamat is elveszitsem ,hogy pótolni tudják a fogat....
Köszönettel
Márta

Dr. Sutóczki Zoltán ::: 2014.07.01 20:01
Kedves Márta!

Ahhoz, hogy pontos választ tudjak adni, mindenképp szükséges látni a fogat, ill. röntgenfelvételt készíteni róla. Azt javaslom, hogy jöjjön el hozzánk egy konzultációra, hogy választ tudjon kapni a kérdésére.

Üdvözlettel:
dr. Sutóczki Zoltán, főorvos, Jókai Dental

Robert ::: 2014.06.19 20:47
Tisztelt Doktor úr!

Három hete estem túl egy jobb felső hatos gyökérkezelésem.2014.06.10-én kaptam végleges tömést.
A fogam nyomásra érzékeny volt de ez természetes ezt mondták(a kezelés után volt rtg ami szerint a kezelés jól sikerült.)
A hét vége felé édességre hidegre nagyon érzékeny volt a fogam,illetve furcsa ize volt.2014.06.17-én vissza mentem ahol megnézték a fogam és a jobb felső hetesen találtak egy pici lukat illetve kifúrta gyökér kezelt fogat is arra azt mondták minden rendben(újabb rtg volt).a fogam továbbra is érzékeny és a rossz iz is meg van mitől lehet ez?

Köszönettel Róbert

Dr. Sutóczki Zoltán ::: 2014.06.20 15:08
Kedves Róbert!

Így röntgen és fizikális vizsgálat nélkül meglehetősen nehéz a feltett kérdésére válaszolnom, de annyit általánosságban el tudok mondani, hogy egy gyökérkezelt fog hidegre, édesre nem szabad, hogy érzékeny legyen. Többféle lehetséges ok létezhet. Az egyik, hogy mégsem volt sikeres a gyökérkezelés és maradt élő/gyulladt ideg a fogban. A másik, hogy nem azzal a foggal van a probléma hanem valamelyik mellette lévővel, csak a közelség miatt nem tudja pontosan lokalizálni. Egy harmadik lehetőség, hogy a fogágy van gyulladás alatt, bár ebben az esetben hidegérzékenység nem lépne fel, de a kellemetlen ízre talán válasz lehetne. Mivel így látatlanban nagyon nehéz pontos választ adni, így azt tudnám javasolni, hogy jöjjön el egy ingyenes konzultációra rendelőnkbe.

Üdvözlettel:
dr. Sutóczki Zoltán, főorvos, Jókai Dental

Bernadett ::: 2014.05.08 13:32
Tisztelt Doktor Úr!
A tegnapi nap gyökérkezelték a fogam jobb alsó örlő, ideiglenes tömést adott, a kezelés alatt semmi nem fájt viszont már elötte is bedagadt a jobb oldalon az arcom, ami a mai napig tart, nem apadt le még mindig és ez aggaszt,és kinyitni is alig tudom a szám, a fogam érzékeny a nyomásra de gondolom az normális. Szedek antibiotikumot, fájdalom csillapítót. Viszont nem tudom, hogy ez a duzzanat normális vagy csak az orvosom próbál evvel nyugtatni. Kivülről ha megnyomom az ínyem az is nagyon fáj.

:::

Anna ::: 2014.05.04 09:42
Tisztelt Doktor Nő/Úr!
Pár napja jártam a fogorvosomnál és kiderült hogy egy veréb tojás nagyságú ciszta van a már korábban gyökér kezelt metszőfogam felett. Gyógyszeres kezeléssel lezárta a járatot. A kezelés előtt duzzadt volt és feszült is. Most jobbnak érzem a helyzetet, természetesen még mindig érzem a duzzanatot - hiszen egy kezeléstől nem várhatok csodát - viszont nem fáj és nem is feszül. Úgy váltunk el egymástól a Doktor Úrral, hogy ha megduzzad akkor azonnal keressek fel valakit aki megnyitja (messze lakom a körzeti orvosomtól, így ha vészhelyzet van hozzá nem tudok menni). A kérdésim a következők: Akkor keressek fel fogorvost/szájsebészt ha annyira megduzzad hogy fáj is vagy már akkor is ha csak simán duzzadt? Jelenleg nem érzem szükségét egy szájsebészeti beavatkozásnak, hiszen nem fáj, de elég bizonytalan vagyok duzzanatot illetően. Ismétlem, nem feszül és nem fáj, de a duzzanat ott van. Ilyen esetekben mennyire hatékony a fogorvos által végzett gyógyszeres kezelés? Illetve valamilyen módon tudom én is segíteni a gyógyulást? Gondolok itt valamilyen vény nélkül kapható "csodaszerre" vagy bármire amivel házilag is hozzájárulhatok a ciszta méretének csökkentéséhez. Az esetek többségében szájsebészeti beavatkozás vagy foghúzás a vége? Metszőfogról van szó, megviselne az elvesztése.
Előre is nagyon köszönöm a válaszát!

Dr. Ferentzi Balázs ::: 2014.05.05 13:02
Kedves Anna!

Mindenképp ajánlatos mielőbb egy szájsebésszel is konzultálni .

Laca ::: 2014.05.03 16:19
Tisztelt Fogorvos!

Nemrég gyökérkezelték a fogamat. (hátsó rágófog) A fogorvos azt mondta, hogy nagyon jó egyenesek a gyökereim, így könnyű belőlük kiszedni az idegeket. Kétszer piszkálódott benne, aztán beletette a gyógyszeres tömést. 1 hétig volt benne, panaszom nem is volt 1-2 nap elteltével. Aztán lezárta a gyökeret ideiglenessel, ez is kb 1 hétig volt benne. Nem volt panaszom, nem fájt. Majd beletett a gyökérbe végleges tömést, felülre pedig még mindig csak ideiglenest. Ez majd 3 hétig volt így, és ekkor sem volt semmi panaszom. Le volt törve a fogam, így végül azt is teljesen szépen felépítette. Kész lett!
Most viszont eltelt már majd két hét, és ha ráharapok, picit mint ha érzékeny volna, és nyomó érzetem van. A véglegesítés utáni napokban is megvolt ez az érzet, de csak néha, most pedig a napom múlásával mint ha egyre erősödne. (de csak ha ráharapok) Valamint, és ezt nagyon furcsállom, ha sört iszom, és összeértetem az alsó-felső (mind a kettő tömött, lehet azért) fogaim, érzékenységet érzek. (miért lehet ez is)
Tudna nekem ebben segíteni, hogy tapasztalatai szerint mi lehet a probléma? Olvastam már olyat is, hogy ez természetes, és ne is nagyon erőltessem azon a fogamon a rágást, akár 3-4 hétig, és majd lassan elmúlik. De olvastam már ennek ellenkezőjét is, hogy ez egyáltalán nem normális.
Az is lehet, hogy az volt a baj, hogy én már ténylegesen az elején megerőltettem, és most egy pici nyomásra is ezért ilyen?
Nagyon remélem, hogy ennyi küszködés után, megmarad a fogam.
Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Ferentzi Balázs ::: 2014.05.05 12:59
Kedves Laca!

Röntgen és személyes konzultálás alapján tudunk pontosítani a kezelést illetőleg.

matyi ::: 2014.04.18 23:13
kedves fogorvosok ! 5 napja tomtek be az 5 os fogamat amin nem volt nagy lyuk de fajt hideg melegre erzekeny volt es neha ver jot ki belole ! az sztk s fogorvosomnak mondtam megkopoktatta es fajt mondtam is neki hogy szerintem gyokerkezelje de betomte azota melegre hidegre erzekeny gyogyszert kel bevennem ra annyira faj ra harapasra is erzekeny on magaba luktet az lenne s kerdesem hogy jol jart el a fogorvosom es hogy gyokerkezeltessem e a fogamat vagy elmulik magatol a fajdalim ?

Dr. Ferentzi Balázs ::: 2014.04.22 09:13
Kedves Matyi!

Köszönjük jelentkezését.
Mindenképp be kellene fáradni személyes konzultálásra,hogy pontosítani tudjunk az Ön számára legmegfelel?bb kezelést illet?leg.
Várjuk jelentkezését id?ponttal kapcsolatban

Ani ::: 2014.04.15 22:42
Kedves Doktorúr/nő!
Tavaly nov-ben megnézettem a szépen betömött jobb oldali szemfogamat.Kifúrta és sajnos romlott a tömés alatt mélyen. Az orvosom (nagyon fiatal férfi) azt mondta benőtt az ínyem a fogam és a tömés közé és még romlott is a fog.A próbatömés majd kinyomja az ínyt. Többször kaptam a benőtt íny miatt próbatömést. 4 hónap után azt mondta,hogy csak magánrendelőben tudja kiégetni a benőtt ínyt mert nem húzódott vissza és akkor be is tömi a fogamat azonnal x összegért pluszban. Nem volt bizalmam hozzá, elmentem egy másik helyre amit ismerős ajánlott. A másik orvos a mély lyukba még egy kicsit belefúrt érzéstelenítő nélkül pár másodpercig és pont az volt az a pont amikor már megfájdult, eddig nem fájt. Megkaptam a végleges tömést is azonnal,azt mondta,hogy nincs benőve az ínyem,mély a lyuk.Nagyon örültem,hogy végre készen van,de most meg ha egy falat megnyomja a fogamat fáj és ha hideget iszok most épp 2 óráig fájt,most kezd enyhülni. Nem szeretném gyökérkezeltetni,mert akkor szürkül,törik és ezt a fogat használtam. Van más megoldás is? Mindenképpen gyökérkezelni kell ha fáj a betömött fogam harapáskor,vagy lehet,hogy tényleg benőtt íny miatt fájhat? Hidegtől tompán égően fáj, harapásra élesebben, pillanatra ? Nem szeretném a szemfogamat elveszteni,mert mellette már halottak a fogaim és azzal haraptam. Van véleménye erről a szemfogról? Köszönöm a rám szánt időt.

::: 2014.04.16 09:45
Kedves Ani!

Sajnos a leírt panaszok ( spontán fájdalom, ráharapási fájdalom ) tipikusan fogbéleredetű panaszok.
A fogat nagy valószínűséggel gyökér kezelni kell, más megoldás erre a problémára nem létezik.
Kérem fáradjon be rendelőnkbe, hogy a pontos diagnózist fel tudjuk venni, a konzultáció rendelőnkben ingyenes.

Tisztelettel:
Jókai Dental
Dr. Majoros Ádám


Szilvi ::: 2014.04.12 13:31
Tisztelt Doktor Úr!

A jobb felső hatos fogamat gyökér kezelni kellett, mert az ínyemre nőtt a fog fölé egy dudor. kaptam antibiotikumot majd elkezdődött a gyökérkezelés. A fogat közben megröntgenezték. A harmadik kezelés alkalmával kaptam bele jódos-kalciumos ideiglenes tömést. A tegnapelőtti napon pedig a végleges gyökértömést. Emiatt is el kellett mennem röntgenre hogy jó-e a tömés. A legutóbbi röntgenfelvételen viszont látszik egy fekete folt a fogam egyik gyökerénél.
Mi lehet ez a fekete folt, amikor kb. 3 hete készült röntgen szerint nem volt ott semmi?
Kialakult ott egy ciszta vagy a gyökértömés miatt begyulladt a gyökér környéke?

Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Ferentzi Balázs ::: 2014.04.14 09:30
Kedves Szilvi!

Látatlanban nagyon nehéz megállapítani, kérem kérjen konzultációs időpontot rendelőnk egyikében.

Üdvözlettel:
Jókai Dental

Áron ::: 2014.03.21 09:09
Tisztelt Doktor Úr!
Közel 6 éve gyökérkezelték a bal oldalon, alul, az utolsó előtti fogamat. Az utolsó fog ki lett húzva, és a helyére benőtt a bölcsességfogam.
Nyaranta elő szokott fordulni, hogy fáj körülbelül 1 hétig, de akkor sem vészesen. Tudok enni, rágni azzal a foggal is.
A tegnapi nap viszont hirtelen elkezdett jobban fájni. Az állkapcsomra is kihat a fájdalom, és nehezen tudok enni, még úgy is, hogy csak a másik oldalon rágok. Nyugalmi helyzetben nem érzem a fájdalmat, viszont ha ráharapok, vagy rágok akkor érzem a fájdalmat a fognál illetve az állkapcsomban.
Jobban megnézve, az érintett fog mögé benőtt bölcsességfogat, úgy látom, hogy van rajta egy lyuk.
Mi lehet az oka ennek a fájdalomnak? Köze lehet hozzá a lyukas bölcsességfognak?
Előre is köszönöm a válaszát!

Köszönettel: Csárdi Áron

::: 2014.03.21 09:17
Tisztelt Áron!

Panaszai alapján a foggyökér körüli krónikus gyulladás feltételezhető.
Kérem minél gyorsabban keresse fel fogorvosát vagy rendelőnk egyikét.

Tisztelettel:
Dr. Majoros Ádám ( Jókai Dental )

::: 2014.03.19 14:43
Üdvözlöm.
Azt szeretném megkérdezni, hogy gyökértömés után, 2 héttel lehet-e még érzékeny a fog bizonyos ételek italok elfogyasztása után, ill. nyomásra érzékeny.
Köszönöm előre is a választ.

Dr. Sutóczki Zoltán ::: 2014.03.19 15:44
Tisztelt Páciens!
Igen, van hogy a fog gyökérkezelés után még érzékeny. Elképzelhető, hogy maradt a fogban élő szövet vagy a gyökércsúcsnál a gyulladás nem szűnt meg.
Egy személyes konzultáció alkalmával kideríthető.
Kérem kérjen időpontot fogászatunkon.
Tisztelettel: Dr. Sutóczki Zoltán ( Jókai Dental )

Georgina ::: 2014.03.07 22:15
Tisztelt Cím!
Bal egyes fogam gyökérkezelésre került még tavaly októberben, sajnos elég nagy gyulladás volt rajta. Rá egy-két hónapra feltűnt, hogy harapásra érzékeny, de gyulladás, vagy egyéb nem volt, és a legutóbbi röntgenen sem látszódott semmi, viszont nemrég fogszabályzó került a felső fogsoromra. Nem tudom, hogy aggodalmam okszerű-e, tartok attól, hogy ez a fogam mégis rossz, viszont a fogszabályzótól nem tudom, hogyan vizsgáltassam meg. Vidéki vagyok, a fogszabályzást is vidéken kezdem el, viszont a gyökértömést, amit maguknál kaptam, nem bíznám másik orvosra, mit tudok tenni?

Válaszukat előre is köszönöm!

:::

Melinda ::: 2014.02.24 23:08
Kedves Doktor Nő/Úr!
Az lenne tiszteletteljes kérdésem,hogy van egy amalgámmal tömött fogam,ami esténként fájdogál.Még gyógyszer nélkül is elvagyok vele,egész nap nem érzem.Biztos vagyok benne,hogy alatta már tovább romlott, így úgy gondolom,hogy minimum gyökérkezelésre számíthatok.A másik gondom,hogy sajnos pánikolok az orvosoktól,még akkor is,ha csak egy beutalóért megyek.Ilyen helyzetekben mi a teendő:Gondolom nem egyedi eset sajnos.Köszönöm előre is a választ.

:::

Böbe ::: 2014.02.09 19:16
Tisztelt Fogorvos Úr! 2013. 12. 20 óta küzdök a fogaimmal. 12. 21-én egy fogamat gyökérkezeltek, ami egész ünnepek alatt fájt. Fogászati ügyeletre jártam vele és végül a saját orvosom kihúzta mert a foggyökért már nem tudta megnyitni. Ugyanazon az oldalon ami már kb.: 2-3 éve gyökérkezelt fog volt alsó 6-os örlő ha jól írom, elkezdett égni és nagyon érzékeny volt. Az orvosom megnyitotta és tett bele gyógyszeres tömést. Közben a fogászati problémáim miatt rámjött a pánikbetegségem és mivel este volt megint a fogászati ügyeleten kötöttem ki sajnos 1 hét különbséggel megszabadítottak ettől a fogamtól is, kihúzták. Ekkor már a bal arcom teljesen gyulladásban volt. Nem tudom, hogy ezt az agyam vagy a fogam csinálja, de megint begyulladt egy fogam a felső kettes, remélem ezt is jól írom és az orvosom betömte bár többször éreztem, hogy hozzáért az ideghez. Sajnos nem volt szerencsém és a pánikbetegségem miatt nem érdekelt hova kerülök elmentem fogorvoshoz. Azt mondta hogy sajnos gyökérkezelni kell a fogat. Már a fájdalomcsillapító is fájdalmat okozott és több napig orrfújás után fájt az orrom és most már ég az egész jobb felső ínyem és sokszor lesugárzik az alsó jobb fogsoromba. Nagyon elvagyok most már keseredve, hogy senki nem tud segíteni. Nem élhetek fájdalomcsillapítókon és szerintem a pánikbetegségem is ezért jött elő. Cserszömörcés szájvízzel meg betadinnel és tandum verdével is kezelem de egyre érzem, hogy nem javul. Várom mielőbbi válaszát. Köszönettel: Kolozsiné Pető Erzsébet

:::

Dóra ::: 2014.02.08 13:38
Tisztelt Doktor Úr!

Gyökérkezelt fogammal kapcsolatban lenne kérdésem. A kérdéses fog felső nagyőrlő (jobb hatos). Először 4 éve tömték a fogat, azután panaszmentessé vált. Tavaly márciusban viszont fájni, feszítő érzés mellett görcsölni kezdett, hideg/meegre érzékeny volt, látható szuvasodás nélkül. Elmentem vele a fogorvosomhoz, ahol kiderült, hogy a tömés széle "elvált" a fogtól, és alatta mélyen szuvasodott, begyulladt a fog. Több kezelés és ideiglenes tömés után 2013. májusában a fogat gyökérkezelték, megkaptam a végleges tömést, a fog pedig újra panaszmentessé vált. Viszont sajnálatos módon a fogam újra fáj, görcsöl, újra érzékeny a hidegre és a melegre is. Ez gyökérkezelt fognál előfordulhat/természetes? Ha nem, mi történhetett?

Köszönettel: H. Dóra

:::

ilona ::: 2014.02.07 14:58
a bal felső 4-es fogamat gyökér kezelik. rtg-re várok. kiesett a próbatömés. mit tegyek?

:::

Réka ::: 2014.02.06 12:12
Tisztelt Kovács Roland Doktor Úr!

Érdeklődni szeretnék, hogy amennyiben az egyik korábban gyökérkezelt fogamban fájdalmat érzek, menthető-e még, vagy el kell távolítani?

Üdvözlettel,
Réka

:::

Szilárd ::: 2014.02.01 21:12
Tisztelt Doktor Úr!
Egyik jobb felső fogam pár hónapja tömésre került. 2 napja azonban elkezdett fájni a fogam. Ma észre vettem, hogy kicsit mozog is. A gyökérkezelés segítene rajta?
17 éves vagyok.

:::

Laci ::: 2014.01.31 18:59
Tisztelt fogorvos!
1 éve be lett tömve az egyik fogam, majd két napja fájni kezdett, tegnap(csütörtök) elmentem a fogorvoshoz, aki gyökér kezelni kezdte a fogamat, majd gyógytömést rakott bele és azt mondta egy hét múlva találkozunk. Nem is volt a fogammal semmi gond, majd ma estére (péntek), megduzzadt egy picit az arcom és a tömött fogam felett egy fél borsónyi duzzanat lett az ínyemen. A fogam nem fáj, de félek egy picit hogy hétvégére való tekintettel mit is tegyek fogorvos nélkül. Lehet-e komolyabb bajom ebből a duzzanatból egy hétvége alatt? Előre is köszönöm a válaszát.

:::

::: 2014.01.17 18:42
Tisztelt Doktor Úr!

Azt szeretném kérdezni, hogy mit jelent az a gyökérkezelésnél hogy szűk a gyökércsatorna? Lehet, hogy e miatt nem lehet megmenteni a fogam?

:::

Enikő ::: 2014.01.12 17:16
Gyökérkezelték a fogamat, mert 1 hétig fájt, a kezelés után már nem fáj, csak ha ráharapok akkor érzékeny. A fogamban még csak próbatömés van, az a kérdésem, hogy ilyen esetben ha még érzékeny mi lehet az oka ennek és így lehet-e véglegesen letömni. Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Ferentzi Balázs ::: 2014.01.13 09:33
Előfordulhat természetesen ez a fajta panasz, ezért kerül a fogba "próbatömés", tulajdonképpen addig cserélődik benne a fertőtlenítő paszta amíg a fog tünetmentessé válik. Ezután készül el a végleges gyökértömés.

Adrienn ::: 2013.12.22 21:48
Kedves DR!

2 napja egy kocogtatásra érzékeny kívülről szép fogamat kiidegelte a fogorvos és egyenlőre nyitva hagyta. gyökértömést sem semmi mást nem kaptam. Tegnap rettenetesen fájt lüktetően, így visszamentem ma a doktorhoz, aki gyulladáscsökkentő csíkot tett bele (vattacsíkot). Januárban folytatni akarja a kezelést.A problémám,hogy még mindig fáj.Ideg nem maradt benne,mert azt ma megnézte. Ugyan ma már kibírhatóbb a fájdalom ,de jelen van. Mi ez ? fantom fájdalom,vagy a beavatkozás miatti fájdalom ? vagy gyulladás ? Meddig tart ez ? Mikor kezdjek aggódni?

:::

dominik ::: 2013.12.17 06:40
helló,én tegnap voltam az 1. gyökérkezelésemen,és cement prróbatömést kaptam 2 fogamra,és az 1ik már rögtön mikor hazaértem elkezdett lötyögni,azóta nagyon rossz szagú a szám,kellemetlen izü és folyamatossan vérzik a fog,de csak 1 nagyon kicsit... ez normális? valamint a jobb 2esem és a bal 3asomra azt monták hogy nem lehet gyökerezni mert a szinuszomban van a gyökere ezért huzni kell,vagyis kimüteni a szinusz miat.. várom válaszukat.. üdv

:::

Adrienn ::: 2013.12.12 09:51
Tisztelt Doktorúr! Jobb felső 7-es fogamat másfél éve gyökérkezelték be is tömték. Mostanában eléggé fájdalmassá vált. Ezért csináltak róla röntgent amiről azt a választ kaptam hogy az egyik gyökérnél nincs betömve a gyökércsatorna. Erre azt mondták ezzel már nem lehet mit kezdeni csak ki lehet húzni. Valóban semmilyen megoldás nincs csak a fogam elvesztése? Előre is nagyon szépen köszönöm válaszát.

::: 2013.12.12 10:07
Kedves Adrienn!
Látatlanul nehéz megállapítani a probléma okát.Kérem kérjen hozzánk recepciónkon egy időpontot egy konzulációra ahol készítünk egy panorámaröntgen felvételt melyet orvosunk kiérrtékel önnek.Déli Dentál 06204867959

Tímea ::: 2013.12.07 20:33
Tisztel Fogorvos!
3 évvel ezelőtt volt egy kisebb műtétem foggyökérciszta miatt. Sajnos erre a két fogamra korona került az egység miatt az egyik mellette lévő fogamra is. A probléma az, hogy az egyik fogam amin korona van fáj és fel van dagadva. Hogyan tudja az orvos ezt a fogat gyökér-kezelni, le kell-e venni a koronámat, vagy ennek elkerülésére lehet e azonnal a kisebb műtétet választani kórházi szájsebészeten?

:::

Richárd ::: 2013.11.23 09:12
Tisztelt Cím!

Jelenleg Budapesten tartózkodom. Mielőtt feljöttem, beszéltem fogorvosommal, aki gyökérkezelést javasolt, mivel fajt a fogam. Azt próbáltam elhalasztani az utazásom utánra, de már nagyon fáj a fogam.
A kérdésem az lenne, hogy ha felkeresném önöket, el tudnák-e mulasztani a fájdalmat?

Dr. Ferentzi Balázs ::: 2013.11.25 11:45
Kedves Richárd!

A fájdalmat csak töméssel vagy gyökérkezeléssel lehet elmulasztani.
Minél hamarabb keressen fel fogorvost.

Elérhetőségünk:
0620/388-14-41

Flórián Dentál

Ádám ::: 2013.11.13 23:44
Kedves Doktor Úr / Doktornő!

Az egyik jobb alsó örlőfogammal voltam az elmúlt hónapban gyökérkezelésen, tehát azóta már jópár nap eltelt. Mély szuvasodásról volt szó és a tisztítást követő 2. nap már végleges gyökértömést kapott a rossz fog. Azonban érzékenysége nem igazán múlt el és az elmúlt napokban erősebb fájdalom is jelentkezett. A kérdésem: mit lehet még ilyenkor tenni a betömött foggal?

Válaszát előre is köszöni: Ádám.

:::

viktor ::: 2013.10.14 14:45
Tisztelt doktor úr/hölgy.
Az a kérdésem lenne ha kiszedték az ideget és egyből be is tömték ideiglenes töméssel az az érzéstelenítő hatás elmúlásával fájhat e a fog? ha fájhat akkor kb mennyi ideig fáj?. A most kezelt fog mellettit is gyökérkezelték és azt is egyből be is tömték de ki kellet nyitni a fogat mert feszített és rettentően fájt.
Mondtam az orvosnak hogy jó lesz e így hogy megint letömte azt mondta jó. Remélem ez tényleg jó lesz mert a másik régebbi fogam úgy fájt hogy flector rapid sem hatott 1 óra elteltével 2 is vettem be.
Ha több napig is fog fájni ez a fogan akkor érdemes e kinyittatni a fogat el múlik e a fájdalom.

Megértését és figyelmét előre is köszönöm.
Tisztelettel:.
Viktor

:::

Gergő ::: 2013.09.18 14:20
Tisztelt Haifa Dent!

Korábban Dr. Nasr Abdulqawi gyökérkezelte a fogamat (múlt héten), jelenleg egy ideiglenes gyógyszeres töméssel van lezárva, azóta teljesen tünetmentes, egyáltalán nem fáj. Ilyen esetben van szükség további gyógyszeres átöblítésre vagy tömhető a fog? Orvosi szempontból mennyire sürgősen kell megejteni a következő beavatkozást illetve, mikorra kaphatok esetlegesen időpontot?

:::

Laci ::: 2013.08.18 10:42
Kedves Doktor Úrak/Nő!

Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz hogy egy tíz évvel ezelötti állami kórházban végzett barbár,fájdalmas beavatkozás óta iszonyatosan félek a fogorvostól és nem is járok fogorvoshoz.Jelen pillanatban is fáj a fogam de pszichésen képtelen vagyok erőt venni magamon hogy elmenjek.A kérdésem az lenne, hogy Önöknél van-e lehetőség arra hogy az érzéstelenítő injekciót is elérzéstelenítsék tehát hogy még a tűszúrást se érezzem? A másik kérdésem pedig az lenne hogy a gyökértömést lehet-e teljesen fájdalommentesen elvégezni? Köszönöm a válaszukat. Darabos László

Dr. Ferentzi Balázs ::: 2013.08.22 13:56
Kedves Darabos László!

Természetes nálunk a fájdalommentes kezelés.

Szeretettel várjuk!

Üdv.:Flórián Dental
Tel.:20/3881441

Alexa ::: 2013.07.30 07:29
TIsztelt Dr.Úr!

Volt egy fogam ami nagyon fájt félbe volt törve de még régebben be tömték,most ez a fogam ismét el kezdett fájni be is gyulladt a tömés is magától ki esett.tegnap voltam vele orvosnál,meg röntgenezte,majd gyökérkezelte kaptam rá gyulladás csökkentőt (Rovamycine 3 millió) majd ezek után a hölgy azt mondta h majd a körzeti orvosom be fejezi a műveletet.(helyettesítés volt így magán orvosnál voltam) mire számíthatok?ki húzzák?vagy el küldenek szájsebészetre?köszönöm

Dr. Ferentzi Balázs ::: 2013.07.30 10:30
Kedves Alexa!

A fog megtartása attól függ hogyan reagál a gyógyszerre és a gyökérkezelésre, illetve a törés mértékétől, ha ugyanis eléri a foggyökereket a törés, akkor nem lehet megmenteni és el kell távolítani a fogat.

Tisztelettel: Flórián Dental

Petra ::: 2013.04.15 17:28
Üdvözlöm!
Amennyiven az adott fog (jobb 6) egyik gyökere bakteriális ferőzés miatt nem menthető me; a fogat mindenképp el kell távolítani?
Esetleg van olyan lehetőség, hogy gyógyszeres kezelléssel megszüntetni a gyulladást és az épp gyökért használni a fogy felépìtésére?
Nem szeretném eltávolíttstni a fogat és hídat semmi képp nem szeretnék.
Mi a megoldás?
Köszönöm a válaszát.
Tisztelettel Petra

:::

sára ::: 2013.02.21 12:46
Tisztelt Doktornő/ Úr!
Két hete nagyon elkezdett fájni egy korábbi tömött fogam, így az ügyeleten eltávolították a tömést és elkezdték gyökérkezelni. Másnap még elég érzékeny volt így az orvosom egy hét múlva hívott vissza. Kedden újabb gyökérkezelésen estem át, fertőtlenítés majd gyógyszeress próbatömést kaptam. A tömés kicsit magas lett, de ezen kívül nem okozott panaszt, mostanáig. Most ugyanis enyhe fájdalmat érzek a fogamba. Ez természetes? Keddre kaptam újabb időpontot , várjak addig vagy keressem fel korábban az orvosom? A fájdalom nem olyan intenzív, mint korábban volt. Nem tudom, hogy az időjárásnak köze lehet-e hozzá.

Köszönöm előre is a válaszát!

:::

Tamás ::: 2012.11.13 00:13
Tisztelt Doktor Nő/Úr

Kb 1,5 éve átestem a jobb alsó 6-os fogammal egy gyökérkezelésen és úgy volt, hogy majd amikor a fogam megnyugodott, készíttetünk rá koronát. Sajnálatos módos koronát nem készítettük el rá, ellenben csak egy ideiglenes tömés volt benne, ami hamar ki is jött. A napokban terveztem, hogy újra elmegyek és végleg megcsináltatom a fogam, de körülbelül 3 napja enyhén majd egyre erősebben kezdett el fájni a gyökér kezelt fogam(eddig nem volt vele semmi problémám). Most már a fájdalom kisugárzik a környező területekre is. Meg tudja majd menteni az orvosom a húzástól a fogam? Lehetséges, hogy a fedetlenségtől "csak" egy gyulladás alakult ki aminek az enyhülése után megtudom csináltatni végleg? Lehet nagyobb baj a betömetlen gyökér kezelt fogammal?

Előre is köszönöm segítségét és megtisztelő válaszát.
Üdvözlettel: Tamás

:::

tibor ::: 2012.10.21 18:53
Tisztelt doktor úr/hölgy!
Én Csepelen lakom és az ottani fogászaton voltam az osztályvezető főorvosnál és a jobb alsó hatos fogamat feltárta és az amalgán tömést kiszedte ,kifúrta és a mellette lévő 5 ős fogam lukas a jobb 6 osat a kezelő lap szerint Devitec ezt be is tömte,de sajnos kiesett a tömés és sajnos hideg melegre érzékeny fáj.Mit tehetek vele, tudom vissza kell menni ,de ha kiesik a tömés és fáj akkor hogyan?
Mi az esély,hogy sikeresen megcsinálja nem sok reményt fűzök hozzá kérem szaktanácsát.
Válaszát megértését előre is köszönöm.
Tisztelettel:Máté Tibor

::: 2012.10.24 10:14
Tisztelt Máté Tibor!

Sajnos látatlanban nem tudunk Önnek tanácsot adni, amennyiben megoldható be kellene jönni hozzánk egy konzultációra, a fogászati konzultációnk ingyenes, ha van panoráma röntgenje érdemes lenne magával hoznia.

Időpont egyeztetés miatt kérem hívja recepciónkat: +3620 486 7959

Üdvözlettel: Déli-Dental

Cintia ::: 2012.10.05 22:52
Üdvözlöm! Érdeklődnék, hogy gyökérkezelt fog hetek, hónapok után mitől fájhat? Néha rájön, hogy ő most fájjon, és van hogy csak 10-20 percig, máskor pedig egy egész napig fáj. Válaszát előre is köszönöm!

:::

Judit ::: 2012.09.12 19:33
Tisztelt Doktor Úr!

11 éve gyökérkezelték bal felső 2-es fogamat. Azóta nem volt vele gondom, de tegnap óta fáj.
Mi lehet a baj? Kismama vagyok. Így is lehet róla röntgent csinálni? Siessek vele fogorvoshoz?

Válaszát előre is köszönöm!

:::

Judit ::: 2012.08.29 20:34
Az lenne a kérdésem,hogy a felső 1-es fogam évekkel ezelőtt gyökérkezelve lett,mostanra már teljesen elszürkült, elsötétedett,mit lehetne vele kezdeni? Előre is köszönöm a választ

:::

Zoltán ::: 2012.08.28 20:47
Tisztelt Doktor Úr!

2 hónapja gyökérkezelték a jobb felső 1-es és 2-es fogaimat, mert korábban ezek tömöttek voltak, ám rendszeres fogorvosi ellenőrzés ellenére is, pár év alatt valamiért elhaltak.
A gyökérkezelés megkezdése előtt, egy röntgen felvétel készítése után kiderült, hogy a jobb 2-es fog gyökerén, egy ciszta található.
A fogorvosom azt mondta, hogy gyökérkezeli ezeket a fogakat, majd 6 hónap múlva jöjjek vissza egy kontrol vizsgálatra, és annak tükrében majd elválik, hogy rezektálni kell-e a fogamat vagy sem.
A gyökérkezelés előtt kocogtatásra és harapásra érzékeny volt a fogam, ám 2 hónap elteltével panaszmentes.
Kérdésem az lenne, hogy Ön szerint, mekkora esély van rá, hogy felszívódott a ciszta?

Köszönöm a segítséget!
Üdv. Zoltán

:::

Péter ::: 2012.07.23 13:00
Tisztelt Cím!

Érdeklődni szeretnék hogy egy felső 6-os fog gyökérkezelése kompletten mennyibe kerül?

Köszönettel

Péter

:::

Mucsi György ::: 2012.07.20 07:22
Üdvözlöm!

A gyökérkezelés ára tartalmazza az állandó gyökértömést is?

Köszönöm!
Mucsi György

:::

Dia ::: 2012.07.16 12:55
Érdeklődni szeretnék, hogy történik Önöknél a gyökérkezelés és a gyökértömés ára benne van-e a gyökérkezelés árában?

:::

gyuri ::: 2012.07.12 18:10
Három szor kezelték a fogam, mindegyik tömés után vissza kellett mennem a fogorvoshoz, egyszer betömte, utána letört, akkor gyökérkezelte, most mégis megint fáj, de nem maga a fog rossz, hanem lüktet, mintha gyulladt lenne, és fáj tőle a fejem és az arcüregem?
kihuzatni nem szeretném, lehet azóta mégis begennyesedett és az löki kifelé a tömésemet? ilyenkor kell még gyökérkezelés, vagy elég ha megecseteli? Ha gyökeret kezelt és kiidegelte a fogam, akkor nem értem mért fáj?

:::

mariann ::: 2012.07.12 17:57
Tegnap voltam egy fogorvosnál,és 2 lehetőséget kaptam: gyökérkezeli vagy kihúzza a fogamat..Hát mivel a TB nem támogatja a gyökérkezelést így az egész kezelés 15 ezerbe kerülne,a foghúzás meg ingyenes....kérdeztem dokit,h melyik a jobb,meg a gyökérkezelésről is...mutattam neki,h volt már régebben gyökérkezelt fogam,és valóságosan szétrobbant..ő erre azt mondta h a gyökérkezelt fog lesz a szervezet legerősebb foga,én meg mondtam neki h az tört szét...másik meg foghúzás,ami ingyenes....

A gyökérkezeléssel lehet h megmaradna a fog,de macerás,és kellemetlen,de ez se 100%-os,mert sok olyat hallottam,h páciens próbálkozott a kezeléssel,mégis ki kellett húzni a fogat?

:::

panni ::: 2012.07.12 17:47
Egy alsó fogamat gyökérkezelték, de még mindig fáj. Mi a teendő ebben az esetben?

:::

panni ::: 2012.07.12 17:47
Egy alsó fogamat gyökérkezelték, de még mindig fáj. Mi a teendő ebben az esetben?

:::

panni ::: 2012.07.12 17:46
Egy alsó fogamat gyökérkezelték, de még mindig fáj. Mi a teendő ebben az esetben?

:::

dorka ::: 2012.07.12 13:50
Érdeklődni szeretnék, hogy mennyibe kerül önöknél a gyökérkezelés? Hány alkalommal kell menni?

::: 2012.07.12 15:18
Tisztelt Dorka!

15.000 és 20.000Ft között van a gyökérkezelés ára, ami 2-3 alkalmat jelent általában.
Ez az ár azonban nem tartalmazza a gyökérkezelt fogra kerülő tömést/betétet/koronát. Egy személyes konzultáció alkalmával pontosabb tájékoztatást tudunk adni Önnek. Várjuk jelentkezését!

Zoltán ::: 2012.07.12 12:16
Tisztel Doktor Nő/Úr!


Azzal a kérdéssel fordulnék Önökhöz, hogy 1,5 éve voltam gyökérkezelésen, azzal a fogammal semmi baj nem is volt egészen a múlt hétig, amikor is elkezdett nagyon fájni. A fájdalom azóta elmúlt, csak akkor fáj, ha ráharapok, így sajnos azon az oldalon nem tudok rágni.
Kérdésem, hogy mi lehet ennek az oka, és lehet-e valamit tenni vele a húzáson kívül?

Előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Zoli

::: 2012.07.12 15:23
Tisztelt Zoltán!

Az Ön esetében szükséges egy kis röntgen készítése a gyökérkezelt fogról. Valószínűleg gyulladás van a gyökércsúcs körül, ennek mértékétől függően a terápia lehet: gyökértömés csere, gyökércsúcs levágása, vagy a fog eltávolítása. Várjuk egy ingyenes konzultációra rendelőnkbe!

Henriett ::: 2012.07.06 09:46
Azt szeretném kérdezni, hogy ha gyökérkezelik egy fogamat és már a második alkalmon is túl vagyok és nagyon érzékeny, néha beleszúr a fájdalom, így hogy benne van az ideiglenes tömés, az természetes?
Az orvosom azt mondta, hogy ha érzékeny lesz vagyis fáj, akkor ki kell húzni, mert lehet vannak mellékcsatornák és avval nem tud mit kezdeni.
Nem lehet azt a fogat már megmenteni?

:::

Fanni ::: 2012.05.29 11:12
Kedves Doktor Úr!
Olyan problémám van, hogy észrevettem, hogy mozog az egyik metszőfogam. Másnap már egy gennyes gumó volt fölötte az ínyemen, ami fájt és kifakadt. A fogam nem fáj, de fölötte, mintha a gyökérnél fájna.
Ma voltam fogorvosnál, azt mondta gyermekkori baleset , hasra esés, vagy valami ilyesmitől megállt a fog a fejlődésben ezért mozog. A gennyes gumóra azt mondta, granulóma és gyökérkezelni kell valamint utána rezekálni.
Félek, hogy kieshet-e? A gyökérkezeléstől nem esik ki? Tudja rögzíteni valahogy a gyökérkezeléssel vagy a rezekcióval?
Egy gyulladt fog gyökérkezelése fáj?

:::

Fanni ::: 2012.05.29 11:12
Kedves Doktor Úr!
Olyan problémám van, hogy észrevettem, hogy mozog az egyik metszőfogam. Másnap már egy gennyes gumó volt fölötte az ínyemen, ami fájt és kifakadt. A fogam nem fáj, de fölötte, mintha a gyökérnél fájna.
Ma voltam fogorvosnál, azt mondta gyermekkori baleset , hasra esés, vagy valami ilyesmitől megállt a fog a fejlődésben ezért mozog. A gennyes gumóra azt mondta, granulóma és gyökérkezelni kell valamint utána rezekálni.
Félek, hogy kieshet-e? A gyökérkezeléstől nem esik ki? Tudja rögzíteni valahogy a gyökérkezeléssel vagy a rezekcióval?
Egy gyulladt fog gyökérkezelése fáj?

:::

::: 2012.05.23 21:04
Tisztelt Szakértő! Panaszmentes, régi, rosszul gyökér kezelt fog esetén gyökér újrakezelés során a gyökércsúcs végén lévő gócot ellehet-e távolítani a gyökércsatornán keresztül? Vagy alapból külső megnyitással való műtétet igényel a gyökér újrakezelés után?

:::

Zsolt ::: 2012.05.23 21:01
Tisztelt Szakértő! Panaszmentes, régi, rosszul gyökér kezelt fog esetén gyökér újrakezelés során a gyökércsúcs végén lévő gócot ellehet-e távolítani a gyökércsatornán keresztül? Vagy alapból külső megnyitással való műtétet igényel a gyökér újrakezelés után?

::: 2012.05.24 12:59
Tisztelt Zsolt!

Egy személyes konzultáció és egy röntgen segítségével többet tudunk mondani. A leírtak alapján a fog újra gyökérkezelése mindenképpen szükséges, ha nem gyökércsúcs körüli cisztáról van szó, akkor a műtét valószínűleg elkerülhető.

Viktória ::: 2012.03.23 11:16
Tisztelt Doktor Úr/Hölgy!

Egy olyan panasszal fordulnék Önhőz,hogy a jobb felső 4-es fogból letört egy pici darab kb 3 hete.
most egy 2 napja feszítő,lüktető érzés van benne.
ha hideget ér az nagyon kellemes.
vettem be rá fájdalom csillapítót a fájdalom kicsit múlott. kérdésem a következő lenne:cataflamot vagy dalacint szedhetek e rá? ezt meg lehet e még gyökértöméssel menteni vagy húzás lesz? az arcom nincs megduzzadva.
ez milyen árba lenne megcsináltatni?

Előre is köszönöm válaszukat

::: 2012.03.27 10:44
Kedves Viktória!

Tünetei alapján nagy valószínűséggel gyökérkezelni kell a fogát. Ez nálunk 12.000Ft-ba kerül, valamit egy panoráma rtg is készíteni kell.A későbbiekben a fedőtömés 15.000Ft-ba kerül. Dalacint, akkor kell szedni, ha láza van, vagy duzzadt az arca. Cataflamot nyugodtan szedhet.

::: 2012.02.05 19:13
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!

Bal felső 7,8 fogaimat egyszerre tömték be. Panaszmentesek voltak, a szuvasodás csak a röntgenen látszott. A 8-ason mély lyuk volt, a 7-esen egy distalis kisebb. A tömés napján a 8-as fájt és pár napig hőre érzékeny volt, aztán megszűnt minden probléma. 3 héttel később viszont pár napig tartó csak bal oldali arcfájdalom és bal oldali náthásság után nagyon erős nyillaló jellegű, rohamszerű fájdalmaim kezdődtek a bal felső állkapcsom hátsó részén mélyen lent az 5-8 fogak alatt, aztán váltakozva jelentkeztek hol az alsó, hol a felső állkapocs hátsó részén és néha az arccsontban is, különösen meleg tea után: a 3. napon már a Flector Rapid is alig hatott (napi 3). Ekkor tudtam visszamenni a fogorvoshoz: hidegre a 7-es fogam reagált, a 8-assal nem is éreztem a hideget. Kopogtatásra is enyhén érzékeny volt a 7-es, amit a vizsgálat alapján feltételezett pulpitis miatt elkezdtek gyökérkezelni. Aznap a fájdalmaim alig enyhültek, másnapra szinte teljesen. Harmadnap estére viszont annyira megfájdult a 8-as, hogy még a nyelvemmel való érintésre is érzékeny volt, erősen lüktetett.(Ez a lüktető fájdalom először a 7 alól indult és félóra alatt teljesen a 8-ra lokalizálódott) Pár nap múlva tudtam csak visszamenni a fogorvoshoz, aki megnyitotta, kitisztította és nyitva hagyta a gyökérkezelt fogat másfél hétre, közben még egy tisztítással. Ettől a 8-as ráharapási, lüktetési problémái akkor megszűntek. Utána +1 tisztítás, fedőtömés, majd két nap múlva végleges tömés következett a gyökérkezelt fogban.
A 8-as és a körülötte lévő íny viszont pár nappal ezután nyomásra újra enyhén érzékennyé vált, különösen evés után - ez azóta rendszeres. (Egyszer kialakuló légcsőhurut miatti inhalálást követően a 8-as rövid újra erősen lüktetni kezdett, ez másnapra múlt el.) Néha enyhe fájdalmat is érzek, de nem tudom, hogy a 7 vagy a 8 alatt. A gyökértömés óta másfél hét telt így el. A következőket szeretném kérdezni:
A 8-as vajon a 7-en zajlott beavatkozások következtében érzékeny-e, ami idővel elmúlik vagy esetleg eredetileg is a 8-al volt a probléma, nem a 7-el?
Mire számíthatok, ha a 8-as érzékenysége nem múlik el? (azt is gyökérkezelni kell, vagy a 7-est kell megnyitni megint?) Van olyan eljárás, amivel megállapítható, hogy hol és mi a probléma?
A gyökérkezelt 7-es meddig funkcionál? Néhány helyen azt írják, hogy koronát érdemes rá csináltatni, de nekem ezt nem említették.

Köszönöm a türelmet és a figyelmet.Mária

::: 2012.02.06 11:48
Kedves Mária!

Remélem jól értelmeztem a panaszait: tehát a 7es fog jelenleg gyökér kezelt(és panaszmentes), a 8-as pedig tömött, és néha panaszokat okoz.Ha a 7-es nem érzékeny ráharapásra, kopogtatásra,akkor teljesen rendben van.Mivel a 8-asban egy nagy tömés található ,néha hideg/meleg érzékenység teljesen normális.Ha a fog ráharapásra érzékennyé válik , akkor valószínűleg begyulladt a fogbél (pulpitis). viszont bölcsesség fogat nem szokás gyökér kezelni,ezért ilyenkor a fog eltávolítása javasolt.Többször említette,hogy náthában fájtak felső fogai.Ez is egy természetes jelenség, ugyanis az arcüreg hámja és a felső fogak gyökerei közvetlenül érintkezhetnek. Ilyenkor nem kell megijedni,orrcseppel minél hamarabb meg kell szüntetni a náthát.
A gyökér kezelt 7-es végleges ellátására alkalmasabb a korona,mivel ezek a fogak már nem élők,könnyen eltörnek. Ebben az esetben ha a törésvonal mélyen az íny alá ér,akkor ez a fog is eltávolításra kerülhet. Ezért érdemesebb a koronát választani a fedőtömés helyett.

Copyright © 2015 kerdezzefogorvosunk.hu | Created by: Clicktech Informatika

bezár
gyengénlátóknak